Prin țancuri la Coștila

Data: 14-15 ianuarie 2012
Participanti: Dana si Baza
Traseu: Ref. Costila - cate un pic din Fis. Rasucita, Tr. Cataratorului, Fis. Intrerupta

Pretextul turei: coltarii cei noi ai lui Baza trebuie inaugurati.

Dintr-o combinatie de imprejurari am mers sa ne cataram "de antrenament", fara un scop sau traseu anume in minte.


Sambata pe inserate: prima lungime din Fis. Rasucita.
Nu prea e zapada pe lungimea asta, asa ca a fost mai mult dry-tooling. Baza s-a catarat bine in conditiile date, eu in schimb n-am prea reusit sa inteleg rostul pioletului. De folosit nu reuseam sa-l folosesc (preferam prizele de mana, nefiind zapada), iar cand il lasam sa atarne mai mult ma incurca. :)


Din prima regrupare ne rapelam si mergem in Busteni la o masa buna si o camera calda.


Noaptea a inceput sa ninga si nu s-a oprit pana a doua zi seara. Totusi urcam si duminica la refugiu.


In timp ce lumea de la refugiu se pregateste sa plece acasa, noi intram in Tr. Cataratorului. Imi imaginam ca o sa fie mai usor, macar in prima parte. Cap de coarda exista totusi probleme la intrarea in traseu: daca mergi pe valcelul de iarba, nu-i banal si nu ai nici asigurari. Daca mergi pe stanca, e totusi cam greu in conditiile de fata cazuta de conglomerat acoperita cu zapada. A doua parte a lungimii nu ne surprinde cu nimic - este grea, mai ales ca acum este mult mai frig asa ca nu sunt alte optiuni decat sa mergem fiecare cu ambii pioleti.


Ajungem amandoi pana in prima regrupare :)


Apoi ne dam jos...


Iarna :)


Mai este timp si de prima lungime din Fis. Intrerupta.


Pe primii metri stanca era acoperita cu zapada, nu mai tineam minte niciunul unde este prima asigurare, si prizele de conglomerat pe care zburdam vara nu sunt prea folosibile iarna. Eram in mansa si tot mi-a luat ceva pana sa reusesc sa plec! Macar aveam scuza ca eram deja inghetata de dinainte :)


Iar apoi a urmat durerosul "dezghet" cand imi venea sa ma dau jos de acolo. Dar m-am linistit repede la gandul ca durerea ar fi aceeasi si la baza stancii. Si a meritat efortul de a continua - partea de sus a lungimii a fost superba si am apucat sa exersez un pic plasarea pioletilor in fisura.


Sfarsit de weekend...




Niciun comentariu:

ATENȚIE !!!

Unele activități prezentate aici implică risc serios de accidentare gravă sau chiar fatală.

Este important de reținut că:
  • Abordarea anumitor trasee prezentate aici poate fi foarte diferită de cea obișnuită, un motiv foarte serios de a trata cu rezervă informațiile prezentate.
  • Condițiile în care un traseu se găsește (împreună cu riscurile asociate!) pot fi foarte diferite față de cum au fost ele găsite la un moment dat.

În consecință:
  • NU ne putem asuma nicio răspundere în caz că informațiile prezentate aici sunt greșite, inexacte sau depășite.
  • NU ne asumăm nicio răspundere pentru consecințele ce pot decurge din folosirea, în orice fel, a oricăror materiale prezentate aici.
  • Folosirea oricăror informații sau idei prezentate aici se face integral pe propria răspundere.